Test-átalakulásom, azaz 5 hónap a fitness programon

Szia, 


örülök, hogy itt vagy!


Egy olyan programról írok most beszámolót, amit pontosan 5 hónapja kezdtem el. A "beach body project" nevet adtam neki, mert beach body-t akarok elérni. :)
Azt is elmesélem, hogy miért vágtam bele ebbe az egészbe és, hogy miket nyertem belőle ezidáig. 

Szóval a sztori eleje az az, hogy mindig is odafigyeltem az egészségemre és az alakomra. Van egy ideális kép, amit a formámmal kapcsolatban már régóta el szeretnék érni és kb egy évvel ezelőtt el is kezdtem még jobban tenni érte. Azonban idén május körül ráeszméltem arra, hogy hiába követem az irányt és tartom be a diétát, hónapok óta nem fejlődöm sehova. Azt kezdtem el érezni, hogy egy olyan ponton vagyok, ahol segítséget kellene kérjek, mert a saját tudásom nem elegendő ahhoz, hogy végre birtokolhassam azt az álom alakot. 

Aztán teltek a napok, a hetek, próbáltam igazgatni a diétát, komolyabban csinálni, többet edzeni, stb. és képzeld el, volt egy helyzet, ami totális lesokkolt: a tengerparton készült rólam egy bikinis kép, ami nem egy beállított, pózolt fotó lett, hanem egy véletlenül elkapott kép. Amikor aznap este megláttam a telefonomban, hát, én sírva fakadtam. Az volt az a pillanat, amikor eldöntöttem, ha törik, ha szakad, elérem azt az ideális képet és egy személyi edző is szereznem kell, aki segíteni fog.

Tudod, az az érdekes, hogy a tükörbe nézve, oké, nem mondom, hogy teljesen elégedett voltam, mert nem, de nem láttam magam olyan gáznak, mint azon a fotón. Hihetetlen számomra, hogy nem láttam a valóságot. Ez vajon miért van? Miért van, hogy egy random készült kép jobban visszaadja, hogy hogy nézel ki, mint az, amikor egyszerűen csak beállsz a tükör elé? Ha tudod a választ, kérlek, írd meg itt kommentben. :)

Másnap már neki is fogtam az edző-keresésnek. Egy héten belül találkoztam, beszéltem jó néhánnyal, kutakodtam, hogy vajon ki az, aki azt tudja adni nekem, amire szükségem van és árban is vállalható. Így találtam rá egy ázsiai srácra, Roger Tsen-re, akivel pár napon belül el is kezdtük a munkát.

Egy teljesen személyre szabott programot kaptam, étrenddel és edzéstervvel együtt. 

A program eleje elég kemény volt, leginkább az étkezés, mert át kellett állnia a testemnek erre az új étrendre. Igazából nem volt annyira új, mert majdnem ugyanazokat ettem, mint korábban, de mivel figyeltünk a kalória bevitelre, ez volt az, ami kihívás elé állította a testem.

Az egészség maximálisan a szemünk előtt volt, mint kaja terén, mint az edzésekben.

Roger hihetetlenül profi, nagyon örülök, hogy megtaláltam őt és, hogy őt választottam annak idején. Megkaptam tőle azt a tudást, amit hiányoltam, amire szükségem volt. 

Beszéljenek az itt látható képek, de hogy számokban eddig hol tartok? 5.3 kg ment le és 6.6 cm a derekamról. A derékbőség a fő statisztikám és nagyon meglepett, hogy akkora változás lett ezen a részen. 6.6 cm! Ez marha sok!
Még mindig formálódni szeretnék egy picit, még nem vagyok bent a célban. De az biztos, hogy ilyen közel még soha nem jártam hozzá, mint most. Nagyon boldog vagyok és rettentő büszke magamra!

Amit pedig nyertem az 5 hónap alatt az az, hogy sokkal jobban érzem magam a bőrömben, sokkal csinosabbnak érzem magam, szexibbnek, megnőtt az önbizalmam. Képesebb vagyok arra, hogy a nehéz pillanatokon áttoljam magam - amikor olyan kaja után sóvárgok, amit éppen nem kéne egyek vagy nem akarok menni edzeni.

Végignézve ezt az időszakot, megerősít engem abban, hogy ezt is meg tudom/meg tudtam csinálni, csak egy döntés kellett hozzá.

Bár nem voltam kövér (vannak emberek sokkal rosszabb helyzetben), fejlődni mindig lehet, nincsen határ. Sokan megjegyezték akkor is, hogy milyen csinos vagyok és nem volt ez annyira rossz. De tudod, hogy van ez, ha egyszer nem érzed olyan jól magad a bőrödben, akkor nem érzed olyan jól magad a bőrödben. :) 

A célt ugye még nem értem el, de meg akartam osztani magát a haladásomat is, hátha tudok adni egy kis plusz motivációt. Tudom, hogy sokan szeretnének változtatni az alakjukon vagy csak szimplán elkezdeni sportolni, egészségesebben élni, úgyhogy szeretnélek téged is biztatni! Legyen bármi, amivel kapcsolatban nem vagy megelégedve, tudd, hogy ott van az erő benned is és a képesség, hogy tegyél érte.  Az egyik titok az önfegyelem és ezt muszáj betartani, mert enélkül nagyon könnyen letérünk az útról. Segítséget kérni pedig ér, ha el vagy akadva, vagy nem tudod, hogyan kezdj neki a változtatásnak. Ne érezd magad kellemetlenül emiatt.


Szeretettel: Dóri

Kövess az Instagramon!
Katt az ikonra!

  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések