Te vágysz egy jobb életre?Mostanában sokat tanulok. Az elmúlt héten például a pénzről tanultam és ennek hatására elgondolkodtam valamin. Ez a valami eléggé megosztó lehet, mert vannak emberek, aki szerint nem jó ennek teret adni és másokat is igyekeznek meggyőzni erről, de vannak olyanok is, akik semilyen frusztrációt nem éreznek vele kapcsolatban.

Ez pedig a vágy. Vágy a birtoklásra.
Ennek a szónak több meghatározása is van és én mint "erős kívánság" használom itt.

Elég tág a fogalom, úgyhogy bármit érthetsz alatta: pénz birtoklására való vágy, arra, hogy tudj utazgatni, hogy legyen egy gyönyörű házad, vagy olyan párod vagy baráti kapcsolataid, amiket úgy érzed, megérdemelsz.

Te mit gondolsz erről a témáról? Szabadnak érzed magadban a gondolatot, hogy vágyj,  birtokolj dolgokat? Vagy van esetleg egy ilyen talán-érzésed, hogy "jó lenne ez meg az, de..." Vagy nem is akarsz ebbe belemenni egyáltalán, mert meg vagy elégedve azzal, amid van?

Én magamról nem gondoltam volna, hogy van problémám ezzel. De rá kellett jönnöm, hogy bizony van! Ugyanis valamilyen szinten el volt nyomva bennem ez birtoklásra való vágy. Ez most hülyén hangozhat egy olyan csaj szájából, aki pontosan tudja, mit akar, de el kell mondjam, volt, hogy görcsösen akartam elérni a céljaimat. Mivel már az alap szándéknál ott volt a görcs, ezért maga a munka is görcsössé vált, ami a cél felé vitt. Végül persze vagy nem tudtam megszerezni, amit akartam, vagy csak nagyon nehezen.
Lehet, hogy te is voltál már hasonló helyzetben. Valamit tééényleg nagyon akartál, de az istennek se tudtad megszerezni. Aztán, ahogy elengedted és lelazultál, na, akkor haladt minden, mint kés a vajban.

A tanulásnak köszönhetően most eltűnt belőlem a görcsölés és a munka részére sem tekintek már problémaként, hanem jól érzem vele magam. Boldoggá tesz, ha azokért a vágyaimért és álmaimért tehetek, amiket őszintén el akarok érni. A fejemben valami nagyon átkattant, és mintha egy hatalmas kő szakadt volna le belőlem. Érdekes! A tanulás néha tud ilyet!

Megfigyelésem szerint nem csak én voltam - vagy vagyok ezzel így, mert az egész társadalomban el van nyomva úgy általánosan. Megmondják nekünk, hogy nem kell vagy nem érdemes többet birtokolni annál, amink van. Nem kell jobb életre vágyni, jobb kapcsolatokra, jobb állásra, jobb házra. Maradjon meg mindenki szépen a fenekén, a saját keretei között. Sőt, a tisztességes úton megszerzett vagyonod miatt összesúgnak a hátad mögött. Mindenféle pletykát terjesztenek rólad, hogy hogyan érted azt el. Nem egyszer hallottam kibeszélni valakit, csak azért mert jól ment neki. Mégis mi azzal a baj, ha gazdag vagy? Azt látom, hogy különböző módokon próbálják kisebbíteni a birtoklásra való képességünket és próbálják elhitetni velünk, hogy nem vagyunk elég jók. Ha megnézed a médiát, a mézesmadzag aztán el van húzva előttünk rendesen a különbféle luxuscikkek meg utazások reklámjaival. A legtöbb ember mókuskerékben él, szinte csak fizetéstől fizetésig és ennek köszönhetően már teljesen le van értékelve a birtoklási képessége és apátiában van azzal kapcsolatban, hogy egyszer bármivel is többre tehet szert.
Ez alapján megértem, hogy miér tekintenek a gazdagokra rossz szemmel. Az illetővel elhitették, hogy nem képes megteremteni és birtokolni azt a pénzmennyiséget. Szóval persze, hogy rosszul érzi magát, ha olyan embert lát, aki mindezt megcsinálta.

Tudod, nincs semmi baj azzal, ha a szebbre és a jobbra vágyunk. Nincs azzal semmi baj, ha például etikus és erkölcsös keretek között milliókra teszünk szert és megvalósítjuk belőle az álmainkat.

Életben tart téged a folyamat, amikor vágyakat és álmokat hozol létre. Megadja az értelmét, hogy reggel kibújj az ágyból. Másrészt egy jobb élet teremtése szerintem határtalan. Mindig lehet feljebb és feljebb tenni a lécet.

Mondhatják vagy érzékeltethetik a körülötted lévők, hogy törődj bele a jelenlegi életedbe, mert nem tudsz változtatni rajta. Ne higyj nekik! Mindig lehet valamit tenni egy helyzettel és a legnagyobb rendben van az, ha vágysz bizonyos dolgokra! Nem kell egyetértened a korlátaiddal, az akadályaiddal. Ki tudsz mászni a kis dobozodból és képes vagy nagyobban gondolkodni. Ezáltal fogsz fejlődni és még jobb életet élni.

Ami pedig még fontosabb, hogy képes vagy arra is, hogy valósággá tedd ezeket a vágyakat.

Szeretettel, Dóri
Mindennapi tartalomért kövess az Instagramon!
Pozitív és motivációs idézetekért itt a Pinterest!
  

Megjegyzések

  1. Hogy érted, hogy a pénztről tanultál?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vannak könyvek, amik erről szólnak. Meg lehet tanulni, hogy mi ez, hogy hogyan jön, hogyan hogyan irányítják "onnan fentről", hogy te hogyan tudod kontrollálni, hogy pénzügyileg is sikeres legyél. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések